“Ne rohanj, és ne emészd magad. Csak látogatóba jöttél ide, ezért állj meg és érezd a virágok illatát.” (Walter Hagen)

2011. augusztus 31., szerda

Falvédő babaszobába

Végre sikerült befejeznem a falvédőt, amit barátnőm leendő gyermekének készítettem. És mivel a neve már kiderült-amit remélem időközben nem változtattak meg-azt is ráírtam. Elsőre szerintem nem is lett rossz!
A körbeszegése nem volt egyszerű feladat, hiszen nem vagyok képzett varrónő és nincs gyakorlatom ezekben a dolgokban és hiába keresgéltem e témában könyvekben és interneten nem találtam semmit, ezért saját tapasztalás alapján jöttem rá a technikára! Lehet hogy hivatalosan nem így kell csinálni, de szerintem nem lett rossz, így maradok ennél a megoldásnál. Igazából egy 8 cm széles és a falvédő hosszával megegyező csíkot vágtam le, amit két oldalról felhajtva egyenlően levasaltam és ezt rátéve a falvédő szélére szépen rávarrtam géppel, végül a sarkaknál szépen eldolgoztam.
Imáim is meghallgatásra találtak és kaptam az én drágámtól egy picike fényképezőgépet, amit végre lehet csatlakoztatni az én számítógépemhez is, tehát nem kell bénáznom ha fotót kell készítenem! Ami azt is jelenti hogy több képet tudok mutatni nektek majd!
Íme a falvédő:
dekoráció gyerekszobába Pötitől

Halak a tóban

háromdimenziós gólya és a kisded

ez meg csak úgy megtetszett-egri cégér

Nem tudom a fotó mennyire adja vissza, de élőben nagyon vidám lett ez a gyerekszoba dekor és élnek a színek. Mérete 81 cm × 51 cm.
Ezt a cégért pedig ma láttam Egerben és nagyon megtetszett. Ha egyszer lesz egy kis üzletem, annak is lesz valami jópofa cégére!
Holnap pedig sorsolás! Minden kiderül!
Jó éjszakát és jó pihenést mindenkinek!
Puszi: Pöttöm

2011. augusztus 21., vasárnap

Hiányérzet

A múlt hét a gyurmázás jegyében telt, eléggé rákattantam és úgy látszik ez ragadós volt! De ahogy órák repültek el ezzel a pepecseléssel, kezdett monotonná válni és bevallom már erős hiányérzetem lett a varrógépem nélkül, hiszen már majdcsak egy hónapja hozzá sem értem a kis masinámhoz! Sajnos a héten sem lesz túl sok időm, hiszen forgalmi vizsgára készülök és most arra kell koncentrálnom, mert sajnos eléggé izgulós típus vagyok és sokat is kell még gyakorolnom...Na de utána semmi nem szab majd gátat!
Ráadásul ez a gyönyörű idő is állandóan kicsábít, na meg a kiskutyám is állandóan játszani akar...
A héten ezek készültek még...
Fülöp Helga:Ezel

Gyurmaékszerek

Pöti: gyurmaékszerek

gekkó gyurmából



gyurmahoroszkóp
Az egyik családtagunk is eléggé ügyeskezű, kedvenc sorozatszereplőit készítette el gyurmából.
Az ékszerek így sikerültek és pár horoszkóp jeg
yet is elkészítettem gyurmából. De nekem a kövön kiégetett figurák voltak a kedvenceim!
Gondoljatok majd rám csütörtökön! Hamarosan jelentkezem!
Puszi: Pöti

2011. augusztus 17., szerda

Gyurmalógia

Most egy mikrovilágba kalauzollak titeket, remélem elnyeri tetszéseteket!
Gyerekkorunkban bátyámmal nagyon sokat gyurmáztunk, mindenféle sárkányokat és állatokat formáztunk meg és jókat játszottunk! A gyurmázás egyébként is fejleszti a gyerekek kézügyességét-van amikor a felnőttekét is-hisz viszonylag apró részeket kell megmintázni jól! A gyurmaékszer készítésével is próbálkozom több-kevesebb sikerrel, de most ezen volt a hangsúly!
Sokan gondolhatjátok hogy eléggé unatkozhatok, ha ilyesmit csinálok, ami részben igaz is, de inkább úgy fogalmaznék, hogy lekötöm magam, mert másképp becsavarodnék! Mivel a minden szempontból (a munkáltató és az én szempontom)megfelelő állás még nem jött szembe, így próbálom hasznosan eltölteni az időmet..
A másik hasznos elfoglaltságomnak remélhetőleg hamarosan pont kerül a végére, de erről babonából inkább nem írnék többet!
És akkor íme gyurmafalva!
Pöti gyurmái



Nagyszülők és kisállataik

Falusi csendélet kiégethető gyurmából

Nagymami és nagypapi
Őket sikerült készítenem kiégethető gyurmából! Először malacka került elő a kezeim alól, azután bari és úgy gondoltam akkor lehetnének gazdáik és egyéb háztáji társaik. Végül lettek a fák és a házikó már csapatmunka volt, mert a barkácsolás sohasem ment túl jól...És még most sincs kész teljesen, mert még eltudnék képzelni néhány dolgot amik még kerekebbé tennék a képet...
És még mindig biztatnék mindenkit hogy regisztráljon rendszeres olvasónak, nem bánja meg!
Üdvike: Pöti

2011. augusztus 2., kedd

webshop

http://potiboldogsag.boltaneten.hu/-Bocsánat kicsit elírtam!
Ez az elérhetőség!