“Ne rohanj, és ne emészd magad. Csak látogatóba jöttél ide, ezért állj meg és érezd a virágok illatát.” (Walter Hagen)

2011. szeptember 30., péntek

Önbizalom és fejlődés

Vannak dolgok, amik akkor történnek meg az emberrel, amikor nem is számít rá...Vagy olyasmi történik, amire nem is gondolt...Sokszor képesek vagyunk nem bízni saját magunkban és már úgy is közelítünk a dolgokhoz hogy megpróbáljuk ugyan, de lelkünk mélyén úgy gondoljuk, hogy semmi esélyünk....Aztán mégis történik valami! És a legjobban mi magunk lepődünk meg! És rájövünk hogy mi voltunk az egyedüliek akik nem bíztunk eléggé önmagunkban és mindenki más képesnek tartott minket a feladatra. És akkor egy pillanatra elgondolkodunk, hogy miért is van ez így. Mi miatt nincs elég bizalmunk önmagunkhoz? Biztos vagyok benne, hogy ez egy olyan képesség amit el lehet sajátítani, természetesen kemény munkával jár, de meg lehet tanulni!
Mindig csodálkoztam rajta hogy sok embernek honnan ered vajon az a hihetetlen magabiztossága, amit egyébként semmi nem is indokol! Nem mertem még megkérdezni...De valószínűnek tartom ez a szülői ráhatás kérdése is, mert az alapképességeket csak a szülő tudja felépíteni egy gyerekben, aki ha felnő ezt már viszi magával. A másik a színjáték...Na és nem utolsósorban a magunk felépítése! A legkeményebb feladat!
Na de hogy ne csak filozofáljak, ismét van pár képem! Most két újabb ajtódíszt fejeztem be és mind gazdára talált! Általában a lakás színeihez igazodom színben és hangulatban, ahová készül és másodsorban a leendő tulajdonos további kéréseit, elképzelésit is szem előtt tartom!
Íme!
Kék-zöld kockás ajtódísz kiskutyával

kék macskás ajtódísz

kutyás ajtódísz

ajtódíszek textilből

Textil ajtódíszek
A lakótelepi háttér miatt elnézést kérek! Ténykedésemet egy hajléktalan így is furán figyelte...
Minden jót!
Pöttöm

2011. szeptember 28., szerda

Boldogságbolt?

Mostanában sokat gondolkodom azon hogy meg kellene változtatnom a blogcímet, hiszen a "Boldogságbolt" cím eléggé komoly cím és felelősség! De az én célom nem az volt ezzel a címmel, hogy árasszam magamból a "happységet"  hanem az, hogy amiket készítek mosolyt csaljon az emberek arcára és kicsi álmokat váltsak valóra! Ha másét nem is sikerülne, az enyémeket mindenképp sikerült, hiszen nekem öröm ezeket a dolgokat elkészítenem és jó érzés amikor odaadhatom annak az embernek, akinek szántam! És ugyebár sokszor értekeztem már a sorsról és sokat gondolkodom mostanában is azon hogy miért történnek velünk a dolgok úgy ahogy történtek, de az biztos mindenek oka van! Így annak is oka volt hogy rátaláltam erre a hobbira, mert hacsak hobbi marad is nagyon boldog vagyok hogy ezzel üthetem el az időt! :)
vízilovas tok-a tesómnak...



Töltsétek ti is hasznosan a szabadidőtöket, csináljatok olyat amit szerettek!
Szép napot!
Pöttöm

2011. szeptember 25., vasárnap

Patchwork

Tegnap egy ismerősünk kiállításán jártunk, aki szabadidejében foltvarrással foglalkozik. Elképesztően szép dolgokat csinál  és adott sok hasznos tanácsot nekem is! Íme Ildikó pár munkája:





Remélem hamarosan nekem is sikerül eljutnom erre a minőségi szintre!
Szép napot mindenkinek!

2011. szeptember 23., péntek

Kulcstartók filcből

Először is szeretettel köszöntöm az új olvasókat az oldalon!!!!
A legújabb őrület, ami magával ragadott a kulcstartó gyártás! Annyira gyorsan elkészül és a filc nagyon megfelelő erre a célra-kár hogy gyémántárban adják-és nagyon mutatós! Még csak néhány darabot készítettem, igaz tovább is ajándékoztam őket, de még várhatóak további darabok is.
filc kulcstartók

filc kulcstartók
Egyenlőre ennyi!
Sajnos az egészséges életmód eléggé döcögősen halad! Tegnap kaptam az iskolában egy doboz bonbont és nem tudtam neki ellenállni és az a keserű igazság hogy most is éhes vagyok...Ez is az ősz első jele,hogy ilyenkor éhes leszek és mozogni annyira nincs kedvem! Ááááá, mit tegyek? Nem akarok én lenni a második Gombóc Artúr! Megpróbálok erőt venni magamon valahogyan!
Jó pihenést! Pöttöm-még

2011. szeptember 20., kedd

ajtódísz készítése

Ahogy ígértem lépésről-lépésre megosztom veletek az ajtódísz készítés fázisait!
Kezdésnek válasszuk ki azokat az anyagokat amiből elkészítjük a díszünket! Mivel három részből fog állni lehet háromféle színkombináció is...Én most csak kettőt választottam!
Az anyagokból 100 cm hosszú és 6 cm széles csíkokat vágunk..

Majd ezeket színükkel befelé összevarrjuk az egyik végükön szabadon hagyva..

A szabadon hagyott végén kifordítjuk! Ehhez én egy hatalmas görbe tűt szoktam használni, hiszen annyira keskeny ez a rés, hogy szabad kézzel nem túl egyszerű ez a művelet!
Ha mind a három készen van, kezdődhet a kitömés, ami a legkomplikáltabb része a munkának! Tetszés szerint válasszatok tömőanyagot, nekem a flíz vált be! Apróra tépkedve egy fakanál segítségével kitömjük mind a három darabot!
Az egyik végét ne tömjük ki egészen! Ha kész a három rész tömötebb végét varrjuk össze.
A következő lépés a három anyag összefonása! Ezt nagyon erősen kell elvégezni és el is fog kezdeni a kör alakba kanyarodni!
Rögzítjük középen a két végét és ízlés szerint díszítjük szalagokkal, gombokkal és figurákkal!
Az enyém így sikerült:
ajtódísz zöld kockás  textilből
Aki kedvet érez próbálja meg elkészíteni bármilyen színben!
Jó pihenést!
Pöttöm

2011. szeptember 19., hétfő

Megadtam a módját..

Üdvözlök mindenkit az új arculatú oldalon! Kicsit ráuntam már az elözőre, ezért játszottam a variációkkal..
Ma megint elkapott a vágy, hogyha nagy dolgokat nem is tudok most megváltoztatni, apróságokat igen! Így ez volt az első..
Aztán mint annyiszor már, ráébredtem mennyire nem táplálkozunk egészségesen, pedig minden adott lenne hozzá! Igaz ilyenkor hétköznapokon csak egyszemélyes ebédeket kell készítenem többnyire, de így talán még könnyebb megoldani ezt! Csak semmi csoki és" nasi", ez a lényeg, de ezt a legnehezebb betartani... :(
De azért a mai ebédnek megadtam a módját!
Kapros-joghurtos saláta hallal
Na és a sport! Igyekszem a mozgást is rendszeressé tenni! :)
Tudom mára ígértem valamit és nem felejtettem el, de annyira elrepült az idő hogy nem tudtam befejezni az ajtódíszt. De már nem sok híja, úgyhogy holnap megosztom veletek a folyamatokat becsszó!
És ilyen klassz kis dekor fagombokkal fogom ellátni valamennyit!
"Dekor" fagombok
Jó pihenést és apró változtatásokat!
Puszi: Pöti

2011. szeptember 6., kedd

kutyás fényképezőgép tok

Biztos mindenki ismeri a Bátor,a gyáva kutya című rajzfilmet! Nos nekem az egyik kedvencem! Ő ihlette legalább is ezt a kutyust... A másik kedvencem a zöld szín és annak minden árnyalata! Így készült el a kis masinámnak ez a fényképező védő tok..
Elégedett lettem az eredménnyel! Széles tépőzárcsíkot varrtam a belső oldalára, így elég jól zár. Kicsit ki is tömtem, ha esetleg leejteném puhára essen!
Íme:
kutyás fényképezőgép tok

kutyás fényképezőgép tok
Szóval ezt sikerült készítenem! Ez a zöld kockás anyag és a színe szerintem igencsak megnyugtató!
És képzeljétek egy hét múlva már hivatalosan is vezethetek!
További szép napot nektek!
Puszi: Pöttöm

2011. szeptember 5., hétfő

Meska

http://www.meska.hu/search?sort=relevancia&q=SallaiBea
Még mielőtt el nem felejtem! Már a Meskán is megtalálhattok!

2011. szeptember 4., vasárnap

Macsesz

Textilkandúr


Kornél,a textilmacska

 A minap pattant ki a fejemből ez a macska figura! Valahogy szerettem volna a régi magyar mesék és képregények macskafiguráját megragadni belecsempészve a saját stílusom! A lényeg a nagy tappancsokon és a kézszerű mancsokon volt, valahogy ez hiányzott nekem már! Na és ez az anyag bevonzotta ezt a tappancs-macskát. A mérete is jókora, hiszen 80 cm az nem piskóta, tekintve hogy pont a magasságom fele. És talán ő volt az egyik olyan figurám akivel én is játszottam kicsit, mert nagyon sokféle mozgást képes imitálni és jó gyömöszölni és nyúzni!
És előkészületben van már egy újabb ötletem, remélem hamarosan bemutathatom őt is!
Jó pihenést és a hétfőhöz mindenkinek kitartást kívánok!
Pusszmacska: Pöttöm