Az ajándékaim..;-) |
Ronda,de finom! |
Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel recept
- előkészület:
- sütés:
hozzávalók 8 főre
- 4 tojás
- 1 bögre olaj
- 2 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- 2 tk sütőpor
- 2 tk szódabikarbóna
- 1/2 tk só
- 2 tk őrölt fahéj
- 2 tk őrölt gyömbér
- 3 bögre (nagy lyukon) reszelt sárgarépa (kb 6 közepes darab)
- 1 bögre durvára darált dió
- 250 g mascarpone
- 3 ek cukor
- 1 jól megmosott narancs lereszelt héja és leve
- A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (4-es fokozat).
- Egy nagy tálban kezdjük el összekeverni az egyik tojást a cukor egy részével, majd folyamatos keverés mellett sorban adagoljuk a többi tojást és cukrot.
- Öntsük hozzá az olajat, és keverjük el.
- Öntsük hozzá a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket, és keverjük el.
- Végül adjuk hozzá a répát és a diót, és jó alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
- Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába.
- Süssük 40-50 percig. (Akkor van kész, ha a beleszúrt villára nem ragad semmi.)
- Keverjük össze a mascarponét, a narancs lereszelt héjával és a levével.
- Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon
- Miután a kihűlt tortát kiszedtük a formából, kenjük rá a krémet.
Pöti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése