“Ne rohanj, és ne emészd magad. Csak látogatóba jöttél ide, ezért állj meg és érezd a virágok illatát.” (Walter Hagen)

2012. december 25., kedd

Karácsony...

Az ajándékaim..;-)




Stílusosan gombokat és szalagokat is kaptam karácsonyra! Hamarosan bevetem őket...

Ronda,de finom!

Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel recept


  • előkészület:
  • sütés:
hozzávalók 8 főre
  • 4 tojás
  • 1 bögre olaj
  • 2 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 2 tk őrölt gyömbér
  • 3 bögre (nagy lyukon) reszelt sárgarépa (kb 6 közepes darab)
  • 1 bögre durvára darált dió
  • 250 g mascarpone
  • 3 ek cukor
  • 1 jól megmosott narancs lereszelt héja és leve
  1. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (4-es fokozat).
  2. Egy nagy tálban kezdjük el összekeverni az egyik tojást a cukor egy részével, majd folyamatos keverés mellett  sorban adagoljuk a többi tojást és cukrot.
  3. Öntsük hozzá az olajat, és keverjük el.
  4. Öntsük hozzá a lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket, és keverjük el.
  5. Végül adjuk hozzá a répát és a diót, és jó alaposan dolgozzuk össze a tésztát.
  6. Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába.
  7. Süssük 40-50 percig. (Akkor van kész, ha a beleszúrt villára nem ragad semmi.)
  8. Keverjük össze a mascarponét, a narancs lereszelt héjával és a levével.
  9. Tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon
  10. Miután a kihűlt tortát kiszedtük a formából, kenjük rá a krémet.
Puszika!
Pöti

Nincsenek megjegyzések: