“Ne rohanj, és ne emészd magad. Csak látogatóba jöttél ide, ezért állj meg és érezd a virágok illatát.” (Walter Hagen)

2011. június 26., vasárnap

Elfogadás

“Tavasz volt, de én a nyarat vártam;
a meleget, a patakok hűs vizét.
Nyár volt, de én az őszt vártam;
a színes leveleket, és a hűvös, száraz levegőt.
Ősz volt, de én a telet vártam;
a ropogós havat, és a karácsony örömét.
Eljött a tél, de én a tavaszt vártam,
a rügyfakadást, a nap melegét.
Gyermek voltam, de felnőtt akartam lenni;
szabad és önálló.
Húsz éves voltam, de harminc akartam lenni,
érett és sokat ismerő.
Középkorú voltam, de húszéves akartam lenni;
ifjú és szabadlelkű.
Nyugdíjas lettem, de középkorú akartam lenni;
tevékeny élettel.
Életem elmúlt, és sohasem kaptam meg, amit akartam.”
-Vajon az emberek között van olyan aki elégedett önmagával? Egy bizonyos korban ez természetes, amikor a félig gyerek, félig felnőtt keresi önmagát és testének valamely vagy összes porcikája nem megfelelő számára. Később, amikor felnővünk is nehezen fogadjuk el külsőnket vagy a helyzetet amiben élnünk kell. Azért vannak jócskán olyanok akik úgy élvezik az életet ahogy van, elfogadnak mindent amivel az életük jár. Nekik teljes tiszteletem, ismerek ilyen csodás embereket én is! Ez a kis költemény is erről szól...
Ehhez mellékelek pár képet is, hisz enélkül nem múlhat el blog!
kisrovar csapat

mosolyogni tessék!

Dinó itt,dinó ott

Scotty, a minikutya

Eső után

Csigabiga

Újabb zsiráfpáros

2011. június 22., szerda

Lassíts és olvass!

Az elmúlt napok szorgos munkával teltek, ám kevés bosszantóbb dolog van annál amikor az ember úgy érzi valahogy mégsem  halad, pedig szeretne! És minél inkább szeretne, annál több akadályba ütközik, míg végül összecsapnak a hullámok a feje fölött! Én ilyenkor azt teszem hogy valami mással kezdek el kényszeresen foglakozni, amíg át nem lendülök a holtponton és utána már könnyebben átugrom az akadályokon. Muszáj kiszakadni és kikapcsolni néha, mert nehéz koncentráltnak maradni..Persze nem kell nagy dolgokra gondolni, például egy séta, levendulaszedés vagy málnaevés, ilyesmikre gondolok.
Természetesen egy pár figura most is elkészült, bár szerettem volna többet megmutatni, de ami késik nem múlik!
béka család

békaidill: Buborka és Paddy

kaméleon

Candy, a kaméleon

Lökött bocik

Oti

Párban:textilbocik
Úgyhogy ne hajszolja senki túl magát, kicsit álljatok meg és lassítsatok a tempón! Valójában csak egy életünk van -bár én hiszek a reinkarnációban, úgyhogy akkor az aktuális egy életünk- és ezt ne pazaroljuk értelmetlen dolgokra! Persze ezt nem könnyű megtenni, de arra mindennap áldozzunk, hogy legalább öt percet úgy töltsünk el, hogy kikapcsolunk és önfeledten jól érezzük magunkat, mert máshogy nem érdemes élni ezen a Földön...

2011. június 19., vasárnap

Tervek

Tényleg úgy történt, ahogy írtam tegnap, majd 12 óra alvás után felébredvén, végre kipihenten már az ágyban számolgattam és tervezgettem! Megenyhültem és megnyugodtam, bár egy kis tüske maradt még, de holnapra az is el lesz távolítva a bőr alól!
Sajnos az időjárás kicsit rosszabbra fordult, amit most annyira nem is bánok! Miután így kisimultam újult erővel vethetem be magam a feladataim megvalósításába! A jővőhéten  dől el hogy biztosan ott leszünk e a Művészetek Völgyében, mert ugyan az árusító hely és a szállás is fix már, a pályázatot csak most adhatom be, hogy hivatalosan is eladhassam a babáimat, de ha valami miatt úgy döntenek hogy nem fogadják el, akkor az egész meghiúsul! Izgi ugye? Ha nem sikerülne nagyon-nagyon csalódott lennék, hisz most ennél jobban semmi mást nem szeretnék! 
Viszont most újra erőre kaptam, jó volt a családommal lenni kicsit és érezni a baráti támogatást, így teljes gőzzel megyek neki a jővőhétnek!
Ígértem nektek újabb képeket is, íme:
Tami, a teknőc

bolondos angyal

Lemy, a lajhár
Mivel a lajhár az egyik legkedvesebb állat szerintem, úgy gondoltam megpróbálok csinálni egyet! Van haja is egy pici, mert olyan az igazi is, mintha oldalra lenne fésülve a frizurája! A teknőc másik kis kedvencem, kicsit újítottam rajta az elözőkhöz képest. Az angyal viszont az anyaga miatt született meg, kicsit vicces lett, de talán valakinek pont ő tetszik majd!
Mára ennyi, remélem mindenki talál kedvére valót ebben a bejegyzésben is! Hamarosan jövök, mindenkinek további jó pihenést és tervezgetést kívánok!
Puszi: Pöti

2011. június 18., szombat

Ilyen az élet!

Van úgy az életben, hogy amire legjobban vágyik az ember, pont az az egyetlen egy dolog amit leginkább szeretne az nem lehet soha az övé..Akitől legkevésbé várnád pont az az ember bánt meg nagyon téged vagy éppen ellenkezőleg, akit nem annyira kedvelsz az lesz számodra a vigasz, az mond olyasmit ami az egész életedet megváltoztatja. És olyan is lehet, hogy amit leginkább szeretnél, tervezel, éjjel-nappal dolgozol hogy megvalósítsd hirtelen teljesen mellékessé vállik, mert valami történik amire esetleg nem számítottál..Vagy egy nap olyan emberekkel találkozol, akik ugyanolyanok mint te és lehet hogy addig is ott voltak csak nem vetted őket észre, lefoglalt a saját életed, más dolgod volt és rájössz hogy milyen jó is velük! Esetleg megvilágosodsz hogy a te problémáid milyen pinduriak és mégis csak panasz ömlik a szádon, holott akinek tényleg gondja van csak mosolyog! És vannak olyan napok, amikor ezt mind észreveszed mert  egy kicsit jobban odafigyelsz másokra és a környezetedre! Biztos mindenkivel előfordul hogy egy napon minden összeomlik egy perc alatt, de aztán másnap ha fölébred, újra terveket sző, talán nagyobbakat mint előtte! Ilyen ez az élet és ilyen az ember a maga gyengeségével és gyarlóságával...
Nem is szaporítom a szót ! Újabb képekkel rukkolok ki, mint ahogy ígértem is! És mint rosszabb napokon általában, csak remélni tudom, hogy nem csak én nézegetem ezt a blogot! Ha itt vagy, drága olvasóm, adj jelet, hogy tudjam nem vagyok egyedül a világban!
Mokesz

Piri, a paripa

Billy 
A mai nap szereplői tehát ők lennének! Mokesz, a monoklis állatka, Piri a paripa és Billy, a sálat viselő őrült tehén! Mindannyian gyönyörűszép és vidám textilből készültek, itt-ott egy kis filccel és fonallal megbolondítva!
Holnap újabb textilfigurákkal jelentkezem, megújult erővel és újabb tervekkel remélhetőleg!
Puszi:Pöti

2011. június 17., péntek

Nyári üdvözlet

Újra itt! Úgy látszik a nyár végérvényesen megérkezett, úgyhogy lehet napozni, strandolni és mindenféle klassz nyári programot csinálni! De azért vannak olyan kötelességek amiknek eleget kell tenni! Különösen örülök annak hogy más országok lakóit is köszönhetem oldalamon! Remélem mindannyian találnak érdekes dolgokat maguknak itt és valami megnyeri a tetszésüket! Úgyhogy üdvözlet mindenkinek!

Welcome! 
Újra egy ajtódíszt készítettem, bátor módon egy sötét színű anyagból, de szerintem ebben a kombinációban eléggé jól mutat!
ajtódísz
A képeket megint olyan helyen készítettem, ahol a legközelebb lehet kerülni a természethez, a Mátra lábánál!
Ennél a képnél egy eléggé nagy méretű gyíkocska figyelte tevékenykedésem, de nem zavartuk egymást, én utána szépen tovább is álltam.
Elkészült a "szerelmes zsiráfok" negyedik tagja is, bár ma újra hárman maradnak, mivel egyiküknek sikerült gazdit találni!
szerelmes zsiráfpár 
zsiráf csoportkép

mindenki szerelmes
A szerelem kezd központi téma lenni nálam! Vajon miért? A zsiráfoknak lesz még folytatása!
Most kivételesen ennyi képet küldök nektek, de hétvégén is jelentkezem, mert lesznek még képeim, csak nem akarom mindet töményen rátok zúdítani!
A mostani hétvégém a barátság jegyében fog telni...Majd a barátsághoz is készítek valamilyen figurát! Na és persze az anya-gyerek viszonyról is, hiszen ez az egyik legfontosabb dolog a világon! És mivel újra láthatom az én drága anyukámat ez most aktuális!
Mindenkinek legyen szép a hétvégéje és nézzetek be majd ide is, ha időtök engedi, hisz lesznek újdonságok!
Puszi: Pöti

2011. június 10., péntek

Ők is itt vannak!

Az elmúlt három napban megint keményen dolgoztam, újabb anyagból hoztam ki többféle varrációt, többféle szívemnek kedves figurát! Így lettek ők! Úgy igyekeztem megkreálni őket, hogy vidámságot hozzanak az életbe, mosolyt csaljanak az arcokra! Nagyon ügyeltem arra hogy a varrás is megfelelő minőségű legyen és nyilván van még hová fejlődni, de azt hiszem sokat javultam! :)
Nos ők is itt vannak!
Bogi, a kisrovar

elefantázia

halacska textilből

csiripelő kismadarak

mini manók

vidám szörnyikék

szerelmes kiszsiráfok

mobiltelefon tok
vizslás piperetáska


macskás piperetáska

textilből készült hasznos holmik
Mivel már a végefelé kicsit ráuntam a figurák kitömésére, próbálkoztam valami mással is és ezek születtek! GPS tok, mobiltartó és piperetáska. Ebből kettő két szerettemnek készült, de lesz ennek még folytatása!
Jó nézelődést kívánok és mivel hosszú hétvége jön kellemes időtöltést mindenkinek! Csak kreatívan! 
Puszi: Pöttöm

2011. június 7., kedd

Mr. Béka feleséget talált

Mint ígértem van egy pár meglepetésem!
Béka uram megtalálta élete párját, hiába őt is elérte a szerelem! Sajnos békanőnk nincs rá túl jó hatással, kicsit pökhendi lett és elkezdte követni a trendet! Hiába na, a szerelemért sok mindent megteszünk!
Íme ők:
Mr.Béka és neje

Will és....Katie?

szerelmes zsiráfok

szörnyikék

mini szörnyik

Bruti kistesója

szerelmes békák

szerelmes zsiráfok
Ezek tehát az új figuráim, varriációk egy anyagra! Remélem tetszenek!
Szép hetet! Pöti

2011. június 6., hétfő

Változás és várakozás

“Hű barát az idő: felnyitja a szemeket, meghozza a tisztánlátást; tetté érleli a szándékot, alkotássá emeli a gondolatot; lecsöndesíti a szenvedélyeket, elhamvasztja az indulatokat: a vadat megszelídíti, a mimózát fölbátorítja; szétzúzza a lélek kőképződményeit, lekapargatja a szív mészkőlerakásait – aki látni s hallani tud, megérti üzenetét. Ezt úgy nevezem: változás, a mindenkit fölemelő, előrelendítő erő.” (Tatiosz)
Mert mindannyian változunk időről időre! Persze van hogy a gonosz emberek örökké gonoszok maradnak, de azért az sem kizárt, hogy a rosszakból is lehet jó ember! Attól függ hogy milyen impulzusok érnek minket életünk folyamán!
Rengeteg meglepetést készítettem ám! Sajnos az időjárás nem teszi most lehetővé hogy igazán jó és "ütős" képeket készítsek, főleg hogy nem találom a fotómasinát, de amint ezt a két eléggé alapvető problémát sikerül leküzdeni-és az első nem is rajtam múlik- jövök a képekkel! És legalább 7 db meglepetésem van!
Nézzetek be holnap estefelé, hátha lesz itt valami érdekesség!
Pusszmancs: Pöti

2011. június 3., péntek

Szerelmes zsiráfok,vízimádó marslakó és más mesék

Kicsit eltűntem most, de ennek nagyon nyomós oka volt! Úgy néz ki hamarosan hivatalosan és legálisan végezhetem ezt a tevékenységet! Hurrá! Megkaptam a Termékminősítés hivatalos papírjait! Hurrá! Majd erről teszek föl egy részletet és hogy mely babák nyerték el a megtisztelő címet és az iparművészek tetszését! Természetesen a jótanácsokat megfogadom és igyekszem megszolgálni a belémvetett bizalamat!
És még egy jóhír, szinte teljesen bizonyos, hogy mindannyian ott leszünk a 2011-es Művészetek Völgyében! Hurrá! :)
Már szinte álomszerű ez az egész! Most jön a kemény munka, hiszen nincs két hónapom, hogy erre a tíznapos eseményre elegendő terméket állítsak össze! De mivel egy álmom válhat ezzel valóra kitartó és szívós leszek, ami talán életemben először fordul majd elő velem!
Közben a kis gyerekvarrógépemet lecseréltem egy felnőttre, amivel talán hatékonyabban tudok majd dolgozni!
Most már kezdek hinni benne hogyha az ember hisz magában minden sikerülhet! Persze ahhoz az is kell hogy más is erősítse  és támogassa ebben, hisz anélkül nehéz! Ezért köszönet annak aki segít nekem abban hogy ne adjam föl! :) Hisz tavaly még álmomban sem gondoltam volna hogy megtalálom végre önmagam....
Na de hogy ne csak az írás legyen, tudok pár képpel is szolgálni, hisz szorgoskodtam újra!
Íme!
szerelmes zsiráfok

szerelmes zsiráfok

a vízimádó marslakó

vízimádó marslakó

pici paci

ő meg egy hattyú a Balatonon

rejtély: itt találhattok meg Kapolcson belül

Rocco, a krokodil
Krokodil 
Ők lennének tehát az új textilfigurák és pár kép a mai balatoni kirándulásról! Ha Tihanyban jártok, keressétek meg a Levendula kézműves ajándékboltot, csuda jó dolgok vannak ám ott, nálam ez indított el mindent!
A szerelmes zsiráfokkal, a vízimádó marslakóval, a pacival és krokival búcsúzom! És írhattok bátran megjegyzéseket, főleg ha tetszik valamelyik figura, mert érdekel a véleményetek! Pihentető hétvégét kívánok mindenkinek!
Puszi: Pöti